Percepat penimbalan video di Youtube

Percepat penimbalan video di Youtube

Menonton video di Youtube ada kala agak lembab dan mengambil masa untuk menunggu. Ditambah pula dengan kelajuan Internet yang tidak seberapa membuatkan hati membara menunggu video yang dikehendaki asyik tersangkut-sangkut akibat penimbalan (buffering) tidak bergerak.

 

Untuk mengatasi masalah ini, satu solusi telah diperolehi daripada sebuah forum Ehoza.

 

Cara menggunakannya:

  • Klik Start > RUN

 

  • Taip system.ini dan tekan OK.

 

  • Notepad akan muncul

 

  • Salin kod di bawah ini:

page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps

  • Save as di Desktop

 

  • Salin dan tampal di C:/Windows

 

Sumber: http://goo.gl/3T6jk

Previous
Next Post »

5 Komentar

Write Komentar
samanosuke_04
AUTHOR
Sabtu, April 23, 2011 11:24:00 PTG delete

hoho, kalo dok kat sini tak pernah alami situasi tue.. bila dah kuar video pun dah sparuh daa habis load

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Jun 03, 2011 6:22:00 PG delete

untuk Mac pulak? Ada cara tak??

Reply
avatar
Jumaat, Jun 03, 2011 11:06:00 PG delete

Untuk Mac tak jumpa lagi. Akan diusahakan :)

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Jun 13, 2011 10:18:00 PG delete

Code tu nak paste kat mana dibawah ke ato ditengah???

Reply
avatar