PlayStation Vita mula dijual di Malaysia

PlayStation Vita mula dijual di Malaysia

 

Menurut Impulse Megastore, mereka sudah mula menjual PlayStation Vita di pasaran Malaysia mulai 2 hari yang lalu.

Harga yang ditawarkan kepada umum untuk pakej PS Vita dan permainan video Uncharted: Golden Abyss ialah RM1280 (Wi-Fi) dan RM1480 (3G/Wi-Fi).

Pihak kami pernah memaparkan awal kemunculan PS Vita yang sebelum ini dinamakan sebagai Next Generation Portable.

Menurut beberapa blog dan pemilik PS Vita, peralatan tegar (firmware) yang digunakan buat masa ini masih lagi belum stabil dan berlakunya ralat (bug). Selain itu, pilihan permainan video PS Vita dalam bahasa Inggeris masih lagi terhad.

 

Sumber: Impulse Megastore

Previous
Next Post »

188 Komentar

Write Komentar
haziq
AUTHOR
Selasa, Januari 03, 2012 6:16:00 PG delete

terbaikkk!!! laa!!! ... tp kedai yg mnjual PSVita nie bkn dri kedai Sony kann??... klaw mcm tu lbih baik tunggu kedai Sony je keluar PSVita nie,, mungkin harga lagi murah..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Januari 05, 2012 12:38:00 PTG delete

apesal cukai kat m'sia ni mahal sgt....siot r...

Reply
avatar
acapz
AUTHOR
Khamis, Januari 12, 2012 8:29:00 PTG delete

abg aku ckp dh try pgng n men. gmbar lawa gle. HD kot. hoho. ingin sngt nk try n men. huu

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Januari 13, 2012 5:16:00 PTG delete

burit la gile babi 1k lebih agak2 la malaysia ni jual 1k kebwh kan ok 900/800 buto la ......da la umor aku 21...kalao aku nak tunggu 6-7 taun lagi smpai harga jatuh mcm psp tu..bru boleh beli ps vita??kalo gitu da tua siot umo....bangang la takpela mcm ni tgk lu kalao smpai kat kedai tmpt aku ni agk2 harga 1.4k++++or lancau 1k++baik aku main ps3/xbox aku lagi selesa

us 2++/Eu2++/ bagos
malay 1+++ pale pundek

Reply
avatar
Sabtu, Januari 14, 2012 1:38:00 PG delete

Tolong guna bahasa yang lebih baik kerana bahasa mencerminkan peribadi. Apatah lagi tidak guna nama sendiri seolah-olah takut untuk bertanggungjawab dengan komen sendiri.

Kalau rasa mahal dan tak mampu, tak payah beli. Duduk diam-diam. Untuk makluman saudara, awal kemunculan PSP pun cecah RM1K.

Sekian.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Sabtu, Januari 14, 2012 12:40:00 PTG delete

Kalau tengok kat tech dia, kira dah berbaloi la tu RM1k lebih. Cuma yg risaunya nak beli keperluan lain utk konsol ni seperti Memory Card khas (paling murah 4GB rm90), Game (sekitar RM150),.. Kalau yg nak pasang 3G tu, kena lagi bayar bil tiap bulan, aduhai... Konsol ni memang tak direka untuk budak-budak, so jangan la malu beli konsol ni wahai encik Tanpa Nama. Saya dah umur 32 pun masih main game Monster Hunter Portable 3rd lagi (dengan anak hahahahaha).

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 15, 2012 2:12:00 PG delete

Mcm bdk kecik. x malu betul.

Reply
avatar
Ahad, Januari 15, 2012 9:27:00 PG delete

Aduh, tak sempat lagi nak main Monster Hunter. Metal Gear, SOCOM, Final Fantasy dan Silent Hill dah habis. Berhabuk dah PSP tu sebab lama tak main. :p

Rasanya macam tak berbaloi beli PS Vita 3G kalau setakat nak main online, Skype. Baik beli PS Vita wifi je. Telefon sekarang pun ada 3G. Bab game kena tunggu sampai boleh jailbreak dulu...hehehe...

Reply
avatar
chakoi
AUTHOR
Ahad, Januari 15, 2012 1:10:00 PTG delete

untuk PS Vita, Singapore set akan launch pada 22 February 2012 ni...but package tu maybe tak sama seperti yg HK set.. Untuk makluman, yang di jual di kedai skrg ni Japan set dan HK set. 3G untuk vita ni ade kelebihan gak....model 3g ade gps...model wifi xade gps...itu salah satu. prosessor tu 4 core....bukannya duo core

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Januari 16, 2012 12:40:00 PG delete

alamak,rm1500 aku rasa agak mahal sikit tapi sangat berbaloi la.dari tahun lepas aku dah follow ps vita nie.bila dah release rasa mcm nak beli besok je.excited haha.tp sesetengah tempat especiallynya peniaga gamers melayu letak harga cekik darah.set 3g/wifi hampir rm2k.gila.mahal nk mampos.ingt orang bodoh ke.bnyak lg kedai lain yg tawar harga rm1500 untuk 3g/wifi siap aksesori pak lg.itulah melayu,kalau berniaga nak untung lebih.cit podahh

Reply
avatar
Isnin, Januari 16, 2012 2:09:00 PG delete

Kalau setakat GPS tetap tak berbaloi untuk beli edisi 3G. Persoalannya, berapa kerap kita guna? Sekarang dah bersepah tablet dan telefon pintar. Baik beli edisi Wi-Fi, duit lebih beli aksesori dan permainan video.

Secara peribadi, lebih baik PS Vita tumpu kepada permainan video semata-mata. Kalau buat untuk fungsi pelbagai, nanti timbul masalah bateri cepat habis.

Reply
avatar
haziq
AUTHOR
Isnin, Januari 16, 2012 11:28:00 PTG delete

apende yg kaw cakap nie,, mne ade kat Malaysia kenakan cukai bgi gedjet,, harga PS Vita nie mahal sbb di import dri negara luar lain... sony x kluarn lgi PS Vita di malaysia secara rasmi nya...

Reply
avatar
haziq
AUTHOR
Isnin, Januari 16, 2012 11:34:00 PTG delete

tu arr,, mamat nie yg pundek,, ckp mcm orng x berpelajaran,, weyy 299 usd tu + 20persent cukai sme ngan rm1000k, klaw kat luar negara pon x dpt 900/800 nie kat malaysia... cuba fikir positif... aq nie umor 16 tahun skrng dh mampu beli PS Vita sbb aq kumpol duit skolah dri awal tahun lepas...

Reply
avatar
Selasa, Januari 17, 2012 12:29:00 PG delete

Tak tepat @haziq. Setiap barang dari luar negara masuk ke dalam negara ada duti/cukai import. Sekarang kerajaan dah buat GST 6%.

Sebab tu ada istilah 'under water'.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Selasa, Januari 17, 2012 12:32:00 PTG delete

Dah 3 hari bersama dengan PSVita baru... Graphic memang high class, rasa mcm bawa PS3 jalan2 ke tempat kerja, restoran dan jamban... cuba bayangkan main PS3 sambil melabur kat jamban tu, mcm tu la rasanya dapat main PSVita dlm jamban. huhuhu... Beli kat Klang, Wifi version Uncharted Value Pack RM1299.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Januari 18, 2012 9:42:00 PG delete

NAMPAK MCM BEST JER PSP VITA,CUMA YANG KURENG CKIT KITA MAIN SYOK SNDIRI LA KAN
TP APA2 PUN AKU NAK DPT KAN SATU PSP VITA NI,SEBELUM NI AKU MAIN PS3 SKRG NI AKU NAK TUKAR CITARASA AKU
HEHEHEHEHEHE,

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Januari 18, 2012 3:08:00 PTG delete

waaa...brita baik.,tp mhal gk kn.,

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Januari 18, 2012 4:24:00 PTG delete

beselah tu bro... standard brng la zaman skang ni.... product baru kluar kompom arge meletup mcm gunung brapi tu... mmg mahal... die wat mahal ader sbb.... teknologi beredar sngt pntas... so ader product baru barulah arge trun dgn sendirinya... korang pikir la sendiri... mmg kos wat ps vita ni murah jerk... ak ingat dlm bawah 400 jerk... so bile product tu terhasil... mmg dier akan jual mahal... sbb tu product dier yg direka... penat otak mikir wat ps vita.. wat ps vita bkn sorang jerk... kalo sorang kompom jual murahnyer... beratus orng wat ps vita ni... so sape byr gaji diurng tuk hasilkan product tu....

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Januari 19, 2012 5:35:00 PG delete

terbaik...ambik wifi je...nak online pakai wifi,kalau tak ada tethering pakai hp...

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Khamis, Januari 19, 2012 1:34:00 PTG delete

psp vita ni ada agps... build in... xkene duit pon :P

Reply
avatar
fuzz
AUTHOR
Sabtu, Januari 21, 2012 10:40:00 PTG delete

saya baru je pakai ps vita versi 3g ni 2 minggu. betul ke ade gps? sebab ape aku cek spec dia takde mention pun gps ni.

menurut ape yang aku rase setelah menggunakan ps vita ni, graphic mmg cun mcm ps3, touch screen, touch pad mmg berfungsi utk setengah games ps vita. cuma kekurangan cameranya tak berapa jelas dan hanya dapat menghasilkan kualiti vga.

Reply
avatar
haziq
AUTHOR
Ahad, Januari 22, 2012 2:02:00 PG delete

ahahahahah!!!!,, ''PSP Vita'',, klakar dngar name tu... PS Vita or PSP2 or NGP laaa....

Reply
avatar
haziq
AUTHOR
Ahad, Januari 22, 2012 2:09:00 PG delete

ahaha,, orng Perak!!! ,, x sngka ada orng perak lgi mahir dri sya pasal gamers nie.. hehehe... sya lahir kat Hospital Parid Buntar n tnggal kat Tnjong Piandang smpai umor 12 thun pas2 pndah Seremban,, skrng umor 16 thun n skolah kat SMK Seri Pagi, Senawang.. sje je nk berkenalan ngan Cikgu nie...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 22, 2012 12:31:00 PTG delete

perghh terbaikla,ak pon nk..kalo xkne cukai bleh dpt lg mura adk haziq oiii

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 22, 2012 5:38:00 PTG delete

quadcore,gpu powerVRsgx543,same mcm i4s tp i4s dualcore ajee..

Reply
avatar
gacuaeioewrf
AUTHOR
Selasa, Januari 24, 2012 12:52:00 PG delete

hareeee awatla mahai sgt....should be less than 1k....kena tunggu lagi la lepas ni..siapa2 boleh terangkan pasaipa benda ni mahai sgt hah??
kepada yg sudah beli:adakah anda rasa berbaloi untuk memiliki version 3g atau wifi?n dgr kata psvita xda java so xleh tgk utube....n ada x game download ?or semua game bagus2 pakai card?minta siapa2 tolong jawab....tq

Reply
avatar
gacuaeioewrf
AUTHOR
Selasa, Januari 24, 2012 1:00:00 PG delete

bro kalau 3g kena bayar brapa tiap bulan?

Reply
avatar
gacuaeioewrf
AUTHOR
Selasa, Januari 24, 2012 1:02:00 PG delete

cool bro aku dapat rasakan saat2 tu...haha warghhhh..
psp aku mcm xbernilai dah....

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Rabu, Januari 25, 2012 2:39:00 PTG delete

Aku dah beli dah... Lebih berbaloi beli wifi, sbb hotspot dah ada kat mana2 skarang ni. Kelebihan versi 3G boleh isi simcard n ada GPS je. Tak bole talipon pun. Lagi pun aku beli PS Vita ni utk main game je. Nak tgk youtube, tgk kat laptop la puas ati, besar, laju. Wat masa ni, PSVita belom ada Costum Firmware mcm PSP lagi, maksudnya game semua kena beli ori laa... Klu ada pun aku tak nak la pakai. Aku nak sokong industri game ni, klu tak da org nak beli game ori kat malaysia ni, kang developer game tak nak bikin game best2 lg la pulak. Beli 1 game setiap bulan dah laa. Pastu exchange ngan member yg ada game lain huhuhuhuu.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Januari 25, 2012 4:46:00 PTG delete

bro mungkin 3g berbaloi jika ada game yang gunakanyab fully guna kebolehan vita.beli la dulu/try dulu bru cakap beb

Reply
avatar
haziq
AUTHOR
Khamis, Januari 26, 2012 8:40:00 PG delete

harga US dolar mmg brsamaan dgn RM 1200...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 9:32:00 PG delete

As'salamualaikum.. boleh tolong saya. saya mencari ps vita japan set 3G/Wi-Fi sekitar lembah klang. saya ingin membelinya tetapi kekurangan info. harap siapa yang tahu sila khabarkan..

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 10:47:00 PG delete

sebelom beli memang dah selidik dlm2 dah. Memang mulanya rasa nak beli versi 3G. Check kat IGN atau mana2 yg ada review pasal 2 versi ni. Rumah dah ada internet, wat pe nak buang duit pasang 3G kat PSV? wifi je dr internet rumah tu, lagi laju ape. Nak donload game kena guna wifi jugak beb. 3G tu diurg dah cap utk donload item tak lebih dr 20MB (hek elee) dan utk kegunaan PSN mesej and sosial (so-SIAL) network je. facebook, twitter, foursquare, skype alaaa... benda2 yg budak2 sekarang bikin cari awek kat internet tu. So mari tanya niawaitu nak beli PSV: "saya beli sbb nak men game. Nak sosial networking henset n laptop kan ada". Terpulang la kat masing2, klu nak beli 3G jangan jadikan pendapat aku sebagai halangan. Beli je.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 11:06:00 PG delete

Set Japan mahal sket. klu tak silap laa... Klu nak beli 3G, baik tunggu dulu... sbb kat US PSV3G dia strict utk AT&T... Japan pulak PSVita dia strict utk Docoma... takut tak bule support Maxis, Digi, Celcom kita kat sini... huhuhuhu... tp hong kong set memang confirm boleh support. Kaji2 dulu... jangan terburu2. Game2 English tak keluar lagi ni (kecuali Uncharted Golden Abyss), baik tunggu bulan depan.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:01:00 PTG delete

Bulan depan?.. kenapa dengan bulan depan? masuk set baru ke dalam pasaran malaysia? 1 lagi.. ps vita ni ade update tak?

Reply
avatar
Jumaat, Januari 27, 2012 1:10:00 PTG delete

rASA ade x game wwe 12 untuk psvita nie

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:27:00 PTG delete

22 February ialah pelancaran PSVita kat US, EU dan Singapore... Bersama dengan pelancaran 25 title game English. So lebih bnyak pilihan. Bole beli value pack game idaman. Time aku beli ada 1 je value pack game english, yg semua dalam bahasa jepon. Mana la aku nak paham men game jipun. Aku nak menunggu lagi sebulan game kuar pun... aduuuhaii laaa lamanya rasa. Ada Ninja Gaiden Sigma+, Hot Shot Golf, Little Big Planet... Bulan lagi 1 ada Street Fighter x Tekken... Bulan2 seterusnya ada Mortal Kombat dan ada rumor Monster Hunter pon kuar utk PSVita (bukan versi port dr PSP). Berguling-guling nak menunggu TT..TT.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:28:00 PTG delete

Nnt ada la tu... Kan game tu laku kat PSP... musti diurg akan bikin PSVita jugak.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:31:00 PTG delete

Update ada... masa aku 1st time bukak PSVita n dia detect Wifi rumah aku terus update. 2 Jam jugak aku menunggu sampai tertidur, tak sempat nak beramah mesra ngan PSVita lg time tu.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:37:00 PTG delete

Tethering mcm tak dapat la... Aku dah try. Bluetooth PSvita mcm nak detect accessories je spt Bluetooth Earphone. Kena jugak Wifi klu nak masuk Network internet.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:38:00 PTG delete

PSP aku jual kat Lowyat dot net. Untuk menambah simpanan beli PSVita huhuhuu~~~

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:41:00 PTG delete

nama rasmi dr Sony "Playstation@Vita"... lagi senang sbut PSV kot... NGP cool jugak, tp tu codename tak rasmi.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:43:00 PTG delete

Betol2... salah 1 kebaikan PSV 3G... bule online internet di mana2 spt melayari ehenm2 dlm jamban.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 1:45:00 PTG delete

Huhuhuu... kat mana tu Bro? klu dekat bole la Friend dlm Apps Near.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 2:00:00 PTG delete

Diurg meniaga mesti la nak untung... takkan la diurg susah2 deal dr luar negara, import masuk sini, bayar cukai import, pengangkutan n sewa kedai nak bg harga yg kilang. Aku pon nak jugak murah (naluri pelanggan), tp aku paham jugak kenapa peniaga nak up harga sket. Up melampau tak bule laa... ari tu aku tanya kat Mid Valley PSV 3G harga RM1899... Uuiihh, macam la org tak survey.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 2:13:00 PTG delete

Pasni ko kena simpan duit utk beli game dia pulak..

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 2:22:00 PTG delete

3G tu ikut suka hati la... klu beli model 3G tp tak pasang 3G pon tak pe... klu pasang boleh la pilih dr Digi, Maxis, Celcom, U mobile lalalalala... ada jugak 3G prepaid mcm yg ditawarkan oleh Digi... topap bila perlu je. hmmm... apa pendapat encik Safwan dan yg lain2?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Januari 27, 2012 4:15:00 PTG delete

wah.. macam tu ke. bagus jugak kalau dapat US ke EU ver. aduh.. nak kena tunggu sebulan lagi la nampaknya. harga tak jadi masalah (sbb birthday aku bulan ni. jadi boleh paw sapa² untuk gift. hahahaha. ni tengah fikir ayat untuk tangguh sebulan lagi. rasa²nya boleh kot.. boleh pulak postpone kan.. huhu.) thx bro. banyak jugak dapat info.. apa² pun bagus ambil yang ada wifi kn. (^^,)

Reply
avatar
LIX
AUTHOR
Sabtu, Januari 28, 2012 6:49:00 PTG delete

fifa12 DA RELEASE KAN??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 29, 2012 3:17:00 PTG delete

skang ney , ps vita dah ade orang jual tak kat seremban ??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 29, 2012 3:19:00 PTG delete

dekat seremban dah ade orang jual belom ?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 29, 2012 5:34:00 PTG delete

Haziq . Ko dah beli ke ps vita ?

Reply
avatar
Ahad, Januari 29, 2012 8:09:00 PTG delete

dah ade jual ke kat seremban ?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Januari 29, 2012 10:34:00 PTG delete

http://blog.gsmarena.com/sony-announces-playstation-vita-3gwi-fi-launch-bundle-comes-with-free-game-8gb-memory-card-and-250mb-free-3g-data/

untuk 22 feb ni..tak sabarnya...

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Isnin, Januari 30, 2012 10:54:00 PG delete

Try tanya kedai2 console game terdekat. Klu diurg tak de jual pun at least mungkin diurg boleh tolong pre-order kan.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Isnin, Januari 30, 2012 11:04:00 PG delete

Belom release lagi, tp dah ada kuar trailer. Memang cantik la graphic dia... Bole guna touch pad belakang PSVita utk rembat gol, dan guna touch screen depan utk buat lencongan freekick dan passing. Ada 1vs1 Online Match lagi. Mesti beli utk peminat bola sedunia.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Isnin, Januari 30, 2012 11:36:00 PG delete

Untuk pengetahuan semua, ni senarai game PSVita yg bakal muncul pada 22Feb nnt:

Escape Plan (PSN Only)

Hot Shots Golf: World Invitational

Hustle Kings (PSN Only)

Little Deviants

ModNation Racers: Road Trip

Super StarDust Delta (PSN only)

UNCHARTED: Golden Abyss

wipEout 2048
Gravity Rush

MLB 12 The Show

Reality Fighters

Unit 13
Army Corps of Hell by Square Enix, Inc.
Asphalt Injection by Ubisoft, Inc.
BEN10 GALACTIC RACING by D3Publisher of America
Blazblue: Continuum Shift EXTEND by Aksys Games Localization, Inc.
Dungeon Hunter Alliance by Ubisoft, Inc.
Dynasty Warriors Next by Tecmo Koei America Corporation
F1 2011 by Codemasters
EA SPORTS FIFA Soccer by Electronic Arts, Inc.
Lumines Electronic Symphony by Ubisoft, Inc.
Michael Jackson The Experience by Ubisoft, Inc.
Plants vs. Zombies (PSN Only) by Sony Online Entertainment LLC
Rayman Origins by Ubisoft, Inc.
Shinobido 2: Revenge of Zen by Namco Bandai Games America Inc.
Tales of Space: Mutant Blobs (PSN Only) by Drinkbox Studios
Touch My Katamari by Namco Bandai Games America Inc.
Ultimate Marvel vs Capcom 3 by Capcom Entertainment, Inc.
Virtua Tennis 4: World Tour Edition by Sega of America
LEGO Harry Potter: Years 5-7 by Warner Bros. Interactive Ent. Inc.
Disgaea 3: Absence of Detention by NIS America, Inc.
NINJA GAIDEN ∑ PLUS by Tecmo Koei America Corporation
Ridge Racer by Namco Bandai Games America Inc.
Silent Hill Book of Memories by Konami Digital Ent. America, Inc.
Supremacy MMA: Unrestricted by 505 Games

Game-game lain seperti Street Fighter x Tekken, Mortal Kombat, Resistance Burning Sky, Warrior's Lair, lalalalala... bakal muncul pada bulan-bulan seterusnya.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Februari 01, 2012 3:12:00 PG delete

wei aq nk tau dorang wat perasmian PSV tu at mne...n yg psv wifi tu leh layari entrnet kan leh bgi tau lagi...kelebihan n kekurangan PSV 3G n wifi...

Reply
avatar
fiq
AUTHOR
Rabu, Februari 01, 2012 3:17:00 PG delete

mase nak beli PSV tu...dapat pe je...dlm kotak tu...harge game brape...sme tuk sume game ke?PSV tu leh blutooth ke...?apakah kebaikan yg ade pde PSV berbanding ngan PSP lain selain leh touch screen dan blutooth?sape2 leh bagi tahu...

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Rabu, Februari 01, 2012 10:33:00 PG delete

PSV Wifi boleh layari internet bila berada dlm kawasan lingkungan Hotspot, mcm kat McD, Starbuck, Coffee Bean atau tempat2 tertentu yg menawarkan Wifi percuma. PSV 3G boleh isi simcard spt Digi Internet, Maxis, Celcom, lalalalala... untuk dptkan connection 3G, jadi boleh la layari internet walau di mana pun.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Rabu, Februari 01, 2012 10:44:00 PG delete

klu beli console sahaja, harga patut lebih kurang RM1000 je. ada console PSV n charger je (bateri dah memang kat dlm console, tak bule kuarkan). klu beli Value Pack, harga paling murah RM1280-RM1300, ikut game pilihan. Dlmnya ada Console PSV, Charger, set accessories termasuk screen protector, kain pengelap, hard cover, bekas penyimpan catridge game, tali strap, Memori Card 4GB dan 1 game.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Februari 01, 2012 7:16:00 PTG delete

best la ko faisal coz kongsi informasi vita ni..papehal..tggu 22/2 ni gak...huhu

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Februari 02, 2012 12:06:00 PG delete

beli dekat mane ?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Februari 02, 2012 2:37:00 PTG delete

ada bro.. dekat terminal one

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Februari 02, 2012 2:42:00 PTG delete

dekat terminal one..dekat wayang..

Reply
avatar
iqah
AUTHOR
Khamis, Februari 02, 2012 5:17:00 PTG delete

wei....PSV wifi ngan 3G due2 leh layari internet kan...psv wifi x leh 3G ye...mane satu yg berbaloi klu beli...x tau la nk beli yg mna...leh cadangkan x...

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Jumaat, Februari 03, 2012 12:39:00 PG delete

2-2 berbaloi... Klu ada duit lebih n mampu bayar bill internet setiap bulan, beli la versi 3G. Boleh online sepanjang masa n di mana2. Klu duit ada cukup2 je n tak nak bayar bill internet setiap bulan, beli la versi Wifi. Boleh online jugak, cuma kena tumpang wifi internet sape2 la.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Februari 03, 2012 3:21:00 PTG delete

aq nk tnyew psp 3000 ok ta?? nk bli
yg nie bley laa,, ps vita mahall sngd!!

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Februari 03, 2012 5:31:00 PTG delete

ps vita ni yg murah sket jual kat ner ek?

Reply
avatar
iqah
AUTHOR
Jumaat, Februari 03, 2012 7:04:00 PTG delete

ohh...yg membezakan PSV wifi n 3G cume enternet je kan...fungsi lain sme je kan...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Februari 03, 2012 8:31:00 PTG delete

siez laa . tu china punye ke ori ?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Februari 03, 2012 8:32:00 PTG delete

harga ps vita uh berape yg kat terminal one uh ??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 04, 2012 8:37:00 PTG delete

Jual kat sabah ada tak d kota kinabalu...
Aku rasa PSVITA nie buatan jepun kot??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 04, 2012 8:41:00 PTG delete

PSVITA boleh angkat game dr PS3 bro....Memang best PSVITA tp aku lum beli lg..huhuhu

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, Februari 07, 2012 4:19:00 PTG delete

dkt melaka da ad ke?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, Februari 07, 2012 4:37:00 PTG delete

dkt melaka da ad ke?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, Februari 07, 2012 6:59:00 PTG delete

dkat penang ade ta??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Februari 09, 2012 11:50:00 PG delete

kalau kedai sony murah ke???

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Khamis, Februari 09, 2012 6:00:00 PTG delete

Murah kot... tp sebelum ni aku pernah tanya seorg dealer kat Lowyat.net, katanya bila PSVita dah kuar kat kedai SONY nnt dia bole tawarkan harga lebih murah dr yg ditawarkan oleh kedai Sony. Hmmm... Amacam?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Februari 12, 2012 10:06:00 PTG delete

psv ni bole main game psp ke x?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 12:14:00 PG delete

PSP ATAU GAME TIDAK MENGIRA USIA ASALKAN MINAT ... SAYA PON DAH TERLAJAK UMUR 34... KESIAN ..... TAK RASA MALU PUN MALAH RASA FEELING TU MESTI ADA HAHAHAHA PERGI KERJA ADA PSP MUZIK DI UTAMAKAN DI TELINGA.. BALIK KERJA ADA XBOX / PS2/PS3/ LAPTOP/SEMUA KONSOL AKU ADA KAT K.L ... KG LAIN..DUIT AKU KLO DAH KIRA HUHHHH DAH CECAH RM10.000
NAK KEJAR PS VITA JUGA LAH.. TUNGGU KAU AKAN KU SAMBAR... DALAM BULAN DEPAN..LEPAS DAPAT GAJI BUAT KOLEKSI PS/SONY... GAME 8 BIT PUN AKU MAIN SORANG2 KAT BILIK SEWA :p
SONY MAKE BELIVE ..KERJA SECURITY DIUTAMAKAN DAN KESIHATAN.... NGANTUK SHIF MALAM.. BERKORBAN UNTUK PSP VITA... NAMA KU SI SABAH LA..... TANPA NAMA PLAK...

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 10:10:00 PG delete

Tanpa nama pun okay bah... Macam Pendekar Tanpa Nama dr Pedang Setiawan pulak kekekeke...Generasi nenek moyang membesar ngan perahu n pukat, sampai akhir usia masih nak memukat. Generasi kita membesar ngan video game, sampai ke tua kita men game. Jangan heran klu perdana menteri kita pada masa akan datang men skate board, dengar lagu hip hop hahahaha.

Reply
avatar
faisal
AUTHOR
Isnin, Februari 13, 2012 3:00:00 PTG delete

bole... tetapi, game psp utk PSV sekarang ni kena beli dan download dr PSstore. sbb PSV tak menggunakan medium yg sama ngan PSP (UMD). PSV guna catridge khas menyerupai SD memory card.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Februari 15, 2012 1:12:00 PTG delete

Setahu saya tathering tak perlukan bluetooth. Apa kene mengena tathering ngan bluetooth?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Februari 16, 2012 1:39:00 PG delete

Ps vita terbaikk..cma game x byk kuar lg..uncharted pun dh bis dh..msih mnunggu game bru..

Reply
avatar
faisal
AUTHOR
Khamis, Februari 16, 2012 6:01:00 PTG delete

Aku pon... dah beat Crushing Mode pon... cuma harta karun tak habis cari lagi. 22 Feb dah dekat.. Games akan mencurah2 datang... cuma duit je la huhuhuhu... lingkungan harga RM160/game. Harap2 aku tak salah beli n elakkan membeli game pada hari release, supaya tak menyesal kemudian hari.

Reply
avatar
kasman
AUTHOR
Jumaat, Februari 17, 2012 11:33:00 PTG delete

pspvita game dia blh save mcm psp sebelum nie ke?klu nk bli dis ori mahal gile..

Reply
avatar
amir asyraf
AUTHOR
Sabtu, Februari 18, 2012 2:34:00 PTG delete

ori nye bpe???

Reply
avatar
asterer
AUTHOR
Ahad, Februari 19, 2012 8:09:00 PG delete

sikit lagi aku nk bli smlm. duit da standby 2k. nak amik 3g w/pun ade d/load limit <20M/app. mane tau in future ada application yang best guna 3g. pakai prepaid b/band pun boleh skang. tapi tu la, baik aku tunggu sampai release date untuk other region dulu. 22/2 kan, haha. tpt aku rm1350 = wifi vers. rm 15++ 3g wifi vers.

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Ahad, Februari 19, 2012 8:10:00 PTG delete

Keputusan yg bijak. 22-Feb boleh pilih nak beli versi Singapore, US atau EU.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Februari 20, 2012 11:12:00 PTG delete

orang noob je yng bli die punye game sdngkan bole download pirate game scare prcume...

Reply
avatar
Rabu, Februari 22, 2012 11:40:00 PG delete

henpon 3g jepun xleh guna kat malaysia sbab diorang x guna gsm, diorang guna WCDMA. Ya, macam internet usb modem kita dimana2 dan super cheap. Prasan x iklan tepon, x kesah la maxis, sialcom or digi, klau roaming msti jepun xleh kan. Konsep ni bleh pkai kt psvita kot??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Februari 22, 2012 3:49:00 PTG delete

tgk kat sini kawan2.. tgh buat promosi sampai 25/2 ni..
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=350237175010794&set=a.313565628677949.81109.313541865346992&type=3&theater

Reply
avatar
faisal
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 11:05:00 PG delete

Waahhh... PSVita dah dilancarkan ke pasaran orang putih. Game pon dah bnyak. Sayangnya cuma mampu beli 1 game setiap bulan.

Reply
avatar
Khamis, Februari 23, 2012 4:20:00 PTG delete Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
avatar
Khamis, Februari 23, 2012 4:32:00 PTG delete

PSVITA Ni agak2 korang leh main game ni tak. GTA4 CALL-DUTY PESS 2012 NGN THE SIMS3..kalau leh gua nak angkat satu psvita ni,,

Reply
avatar
Faisal
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 6:54:00 PTG delete

Ni barang mahal bro... Dah beli PSVita kena fikir nak beli gamenya pulak. GTA4 tak de, PESS2012 matchiam ada, The Sims3 tak de... Call of Duty akan datang tengah tahun nnt, tp diurg tak cakap port version atau title baru.

Reply
avatar
CanDoi
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 9:57:00 PTG delete

adoi ape la susah2x pergi kerja sebulan dah ko boleh cekau buat ot tu banyak2x sampai dapat rm2k

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Februari 23, 2012 10:43:00 PTG delete

saya da google n tengok banyak review pasal Ps vita dan games..memang agak menarik..powerfull handheld device..saya da bosan juga dengan touch screen interface games dekat iPod Touch dan iPad 2..memang kalo nak gaming ni perlu ada physical button baru best..saya memang da plan nak beli Ps Vita ni..personaly saya pilih versi wifi ja..sebab kat rumah da ada wifi..lagi pun kalo nak online fb,twitter,skype,youtube smua tu, guna iPad lagi bgus..PSP saya da berdebu sebab syok sangat main gadget buatan Apple..tapi Ps vita ni memang lain..grafik power, kombinasi touch screen+physical button, touch pad dan gyro axis..ini la gadget yang saya tunggu2 selama ni.

Reply
avatar
Khamis, Februari 23, 2012 11:33:00 PTG delete

Bila PlayStation Network utk Vita ni nak available? ke kat Malaysia mmg takde PSN? Tolong bagi feedback. Nak jemu dengan apps yg ada kat Vita skg.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 25, 2012 1:11:00 PG delete

Game pirate mmg xde ek..ori mhl sgt lor..huhu

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 25, 2012 6:11:00 PG delete

syoknya bru dpt psv 3g.... xtido 26jam dibuatnye

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 25, 2012 12:51:00 PTG delete

hello.. tumpang tanya, kat mane boleh contact dealer game console nih?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 25, 2012 3:16:00 PTG delete

forum.lowyat.net. go to garage sales -> games. banyak seller jual. FYI ps vita wifi value pack SG, RM1090.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Februari 25, 2012 5:05:00 PTG delete

saya mahu beli psp secara borong..? ade sesiapa bleh bagi contact dealer x?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Februari 26, 2012 10:33:00 PTG delete

klang dekat mne bro bli??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 11:28:00 PG delete

kena sabar sket... tunggu keluar version crack punya baru boleh ada game2 download mcm psp sebelum ni... dan harga pun akan makin murah..

Reply
avatar
faisal
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 5:10:00 PTG delete

Download pirate game scare prcume tu perkataan pendeknya ialah mencuri. Mencuri tu tetap berdosa walau pon ko mencuri dr orang kafir. Ko suke ke meniaga pisang goreng bila org tak nak beli, tp curi pisang goreng ko tu. Game2 PSP tak bnyak game best kuar sbb pembuat game tau org tak kan beli game diurg buat. Nasib baik la PSVita ni belom ada CFW, ada bnyak pembuat game berminat buat game best2 untuknya. Walau pun aku minat One Piece, tp aku tetap tak melanun DVD anime nya.

Reply
avatar
imanforce
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 6:33:00 PTG delete

dh HR bpe dh pak cik?sye dh abis men

Reply
avatar
imanforce
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 7:02:00 PTG delete

psv bleh men game cod modern warfare 3/battle field 3 ke?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, Februari 28, 2012 8:35:00 PTG delete

dekat terminal 1 da ade jual ke?brape aaaaa???

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Mac 01, 2012 8:00:00 PTG delete

yooo...nk tnya...dlm psvita 3g&wifi versi mna yg support sim card malaysia??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Mac 01, 2012 9:03:00 PTG delete

Betul bro..kalau kita beli yang ori,game dev akan terus support ps vita...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Mac 05, 2012 10:05:00 PG delete

Saya dah cuba tethering,ok je..pakai androidphone.
Untuk bluetooh,dia cuma pakai untuk aksessori je..etc bluetooh headphone..

Reply
avatar
shake_azm
AUTHOR
Rabu, Mac 07, 2012 7:47:00 PG delete

sile amik prhatian jgn beli set dri japan kerana sim xakan support... hnye beli dri hongkong n singpore shje.... ha sape dh2 ade ps3 mmng syok gilerrr boleh wat remote play gune ps vita hmpir ksemua ps3 nye gme leh maen hahahaha....

Reply
avatar
shake_azm
AUTHOR
Rabu, Mac 07, 2012 7:48:00 PG delete

pilih yg hong kong nye or singapore... format blik aje tu je..

Reply
avatar
shake_azm
AUTHOR
Rabu, Mac 07, 2012 7:49:00 PG delete

download xmhal mne pown.... amik singapore nye site senang nk kire duet duet sngpore hnye darab 2 shja..

Reply
avatar
shake_azm
AUTHOR
Rabu, Mac 07, 2012 7:56:00 PG delete

kgunaan 3g bkn hnye trhad untuk gps shaje kalu nk maen online nnty kat mne pown boleh xpyah susah nk cri tmpt yg de wifi....

Reply
avatar
shake_azm
AUTHOR
Rabu, Mac 07, 2012 7:59:00 PG delete

bukan yg 1900 tu first set nye tahun lepas bulan 11... yg tu set nye special dpat earphne ape smua... skng nye set hnye de dua je value n bundle...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Mac 08, 2012 12:11:00 PG delete

wah.. x sabar nak beli.. tp harga sgt2 tebal lorh.. haha.. tp aku nk beli psv versi wifi ja, 3g ?? hp aku belambak ada.. kekeke~~

hmm.. nak tnya , game God Of War ada msuk kt console ni tak?? klu game ni tak msuk , cancel je la niat ni , ( niat nk beli psv sbb GOW )

and 1 lg , camna nk tmbh game klu ada psv ni?? kena pg kedai or download free ja kt intrnet.. hihihihi~~

mood: mulut kata PSV , hati pula kata Zenbook Asus..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Mac 09, 2012 9:57:00 PG delete

Game ori je ke ..bole d'load x cam psp tu...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Mac 11, 2012 5:04:00 PTG delete

GASAK LA MY PON RAMAI GAMERS YG SEZEN3......

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Mac 11, 2012 5:06:00 PTG delete

AKU DAH TRY PSVITA NIH...MMG BERBALOI BELI...GRAFIK BWH CKET PS3....AMEK FIFA 2012 PON CUKUP...GIANNNNNNNNN............

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Mac 12, 2012 12:00:00 PTG delete

waduh,pokai duit aku bli benda ni tapi berbaloi hehehe

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Mac 14, 2012 7:07:00 PG delete

Kalau ko kata download pirate tu mencuri, dari mana ko dpt lagu2 mp3 ko? semuanya ko beli gak?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Mac 16, 2012 4:54:00 PTG delete

broo...kau beli di kedai mana????

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Mac 17, 2012 5:38:00 PTG delete

Ade jual ke kat Johor bro?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Mac 21, 2012 1:24:00 PG delete

Game pirate xde ke bro ?? Ori mhl sgt

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Mac 22, 2012 4:45:00 PTG delete

bro , boleh bgytaw tak kat mane nak beli ps vita ?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Mac 26, 2012 4:38:00 PTG delete

aku ade beli psvita wifi hong kong set...semalam baru aku beli game baru..so mknye ak ade 2 game skrg nie...best gak psvita...oleh kerana ak tak minat maen game so ak nak jual lah...1100..hrge psvita+1 game...kalau nak game lagi 1...tmbah lg 80...so 1180...ak beli game rm140..siap ngan smua bnda ak dpt mse beli vita...so bleh lah kalau nak beli...email kan kat asrulwan_asrulwan@yahoo.com...aku baru gune 3 mngu jek...beli sbb nak try jek...still baru lagi...kalau nak emelkan lah k...

4gb memori
usb
chger
case
kotak
game 1
*byk lagi barang dpt...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, Mac 26, 2012 4:40:00 PTG delete

aku ade beli psvita wifi hong kong set...semalam baru aku beli game baru..so mknye ak ade 2 game skrg nie...best gak psvita...oleh kerana ak tak minat maen game so ak nak jual lah...1100..hrge psvita+1 game...kalau nak game lagi 1...tmbah lg 80...so 1180...ak beli game rm140..siap ngan smua bnda ak dpt mse beli vita...so bleh lah kalau nak beli...email kan kat asrulwan_asrulwan@yahoo.com...aku baru gune 3 mngu jek...beli sbb nak try jek...still baru lagi...kalau nak emelkan lah k...

4gb memori
usb
chger
case
kotak
game 1
*byk lagi barang dpt...

Reply
avatar
Cintaque
AUTHOR
Selasa, Mac 27, 2012 9:05:00 PTG delete

http://forum.lowyat.net/topic/2122002

Reply
avatar
Selasa, Mac 27, 2012 9:31:00 PTG delete

setakat ni aq rase x leh tapi boleh gune remote play connect kepade ps3 hmm

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Mac 28, 2012 8:46:00 PTG delete

game dia kena donlod ke kna bli??

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, April 01, 2012 8:19:00 PG delete

Berapa umur yang paling otai nak beli ps vita ni.. kawan dah 41...pun layan lagi...hehehe

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, April 02, 2012 10:01:00 PG delete

Kat msia tiada servis ps store lagi....so makanan nak tukar ke ps store Singapura...

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, April 03, 2012 1:34:00 PTG delete

so kena tunggu lama sikit baru game2 yg syok kluar.. lps tu baru la beli

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, April 04, 2012 12:08:00 PTG delete

html5 bile nk updated?bila boleh tgok youtube??????

Reply
avatar
karl
AUTHOR
Khamis, April 05, 2012 12:37:00 PG delete

menunggu sony malaysia release ps-vita. aku baru lik dr jp. set 3g + marvel vs capcom cuma rm900 je (24000 yen). wifi x pasti. rasa mcm nak sebat.. tp 3g jp set x support kat msia, game tu bahasa jp.. kecewa....

Reply
avatar
Adi
AUTHOR
Khamis, April 05, 2012 6:41:00 PTG delete

nanti takle main online laa

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, April 07, 2012 10:00:00 PTG delete

bilalah kat msia ni nak ada ps store..

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, April 09, 2012 5:21:00 PTG delete

BATTERY OK TAK?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Isnin, April 09, 2012 10:16:00 PTG delete

bateri ok....5-6 jam boleh terus main

Reply
avatar
AZMAN NETWORK
AUTHOR
Isnin, April 09, 2012 10:54:00 PTG delete

PS 2 pun tak sempat nak main kat umah, Haris selalu kacau.. hmmm.

Wan, maksimakan iklan nuffnang. Guna leaderboard ads kat header. Rectangle ads selepas content. Skycraper di menu kiri. Pastikan dapat status Glitterati. Nuffnang pasti masyuk...

Rectangle ads tak sesuai di header. Advertiser pilih blog ikut susunan iklan yg sesuai.

Reply
avatar
yunimaru88
AUTHOR
Khamis, April 12, 2012 10:29:00 PG delete

hmm..aku da beli HK set,3G/Wifi RM1435..
mmg cun lah grafic,lg2 game Uncharted..
tp 1 je yg x best,Vita PSN blom available lg ek kat Malaysia nih..haihss..agk2 available x ek akn dtg?demn!huhu~

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, April 14, 2012 1:49:00 PTG delete

aqw suruh abg aqw beli hahahahahaha

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, April 14, 2012 8:00:00 PTG delete

kwn2, Apa plak beza nyer value pack dgn bundle punye??? ni tgh riki2 nak beli tp takot salah beli plak....

Reply
avatar
Sabtu, April 14, 2012 9:47:00 PTG delete

aku beli value pack wifi-3g harga rm1400 + game uncharted dekat pantai remis perak, aku heran macam mana bandar2 besar pun belum sampai sedangkan kedai ulu macam ni pun dah ada.. hahahaha ... tp mmg best!

Reply
avatar
Rabu, April 18, 2012 12:26:00 PG delete

terbaek lah..ps vita dijual di low yat ...fifa 12 dia memang terbaek

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, April 19, 2012 1:46:00 PTG delete

Sesiapa yg tggl kt kaw ipoh bleh dtg ke jusco kinta city, ada kedai sony center, tp buat masa ni kami blum ada stok psp vita. Saya akan maklumkan nnt

Reply
avatar
fazea rozeqi
AUTHOR
Isnin, April 23, 2012 4:07:00 PTG delete

bro, nama account psv bro apa nama? boleh lah add saya punya. masih baru ni, banyak nak tnya2 :D . id sy fazearozeqi

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, April 25, 2012 12:25:00 PTG delete

Saya ada...add saya mael7470

Reply
avatar
hazmi bakri
AUTHOR
Selasa, Mei 08, 2012 7:18:00 PG delete

orang noob mcm kau ah guna pirate, suka suka perlekeh kan orang, ckp mcm bagus. lulz

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, Mei 10, 2012 3:35:00 PTG delete

PS3 dgn PSVita? Mana ok? Tp takut xder masa masa nak main PS3 sbb mana nak main game..mana nak tgk tv...kalau mcm PSVita..leh main sambil tgk tv :)

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Mei 11, 2012 10:29:00 PG delete

Ps vita lah, best.... grafik setanding ps3

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Mei 13, 2012 5:56:00 PTG delete

nak tanya.. game dia camne? mahaL ke? ke sama mcm psp?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, Mei 15, 2012 12:03:00 PTG delete

Game dia sekarang mahal lagi...... belum boleh crack lagi

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Mei 16, 2012 6:12:00 PTG delete

wow,, untungnye, murah dowh, ak beli psv wifi version ngan harge 1800, ta tau asal harge mahal sgt, yg wat ak marah ip earphone ngan ar card diorg ta bgy, grr, nk claim ou,

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Mei 18, 2012 8:07:00 PTG delete

dah ade jual ke di kota bharu sekarang..........

Reply
avatar
Nazrivita
AUTHOR
Selasa, Mei 22, 2012 11:28:00 PTG delete

faizal, aku nok cntact mu.. nok tanye psl ps vita.... buleh? x jelas la dlm ni.. tq bretmot_fc@yahoo.com

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, Mei 26, 2012 1:37:00 PTG delete

harga ps vita kt malaysia nie sebenarnye berape? berserte ngan semua function die skali..berape?

Reply
avatar
Sepol
AUTHOR
Ahad, Mei 27, 2012 5:50:00 PTG delete

Salam korang semua...untuk pengetahuan korang, PSV Wi-Fi + pakej harganya RM1150...harga ni masih boleh kurang lagi tapi kene pandai cari kedai...aku beli kat low yat tingkat 2@3 aku lupa tapi kedai tu bukannya shop lot tapi nya gerai kat tepi2...korang tanyalah sekitar tingkat 2@3 tu...pakej yang diberi tu adalah kad memori 4 GB, 1 game boleh pilih Dari pelbagai jenis (Fifa 12 memang dah kehabisan stok seluruh low yat), pelindung skrin & panel depan beserta pad sesentuh yang terdapat di belakang PSV tu yang merupakan sejenis stiker berkualiti tinggi & kalis calar, strap lengan, kain sutera untuk lap cermin lcd, casing rasmi untuk PSV & kotak khas untuk menyimpan kad memori & game cartridge...stok memang sangat terhadap memandangkan kedai tersebut adalah yang termurah harganya...jika korang nak naik taraf jumlah kapasiti memori, korang boleh jual semula memori 4 GB yang asal tu kemudian hanya tambah lagi 80 dari harga di atas untuk memori 16 GB...game yang korang day selesai main korang boleh trade in di kedai tersebut pada harga 40%-60% daripada harga pasaran & dinilai berdasarkan eloknya cartridge tersebut dijaga oleh pemilik sebelumnya...bagi saya,ia ya berbaloi memandangkan kita hanya mengeluarkan sekita 60-90 untuk sebuah cartridge selepas kita trade in used game yang kita sudah selesai menghabiskan nya...kita juga boleh mengiklankan di mudah.my jika menginginkan harga jualan semula yang lebih tinggi disamping boleh bertukar suka sama suka dengan pemilik PSV yang lain...selamat ber PSV!

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Rabu, Julai 04, 2012 3:58:00 PTG delete

bodoh pnya noob

Reply
avatar
wannor
AUTHOR
Isnin, Julai 23, 2012 9:35:00 PG delete

en. faisal memory card psvita bape harga. tq

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 10:47:00 PTG delete

Salam semua saye asal penang, saye dah ikuti dah, psvita ni di youtube memang best,kat tempat aku beli psvita harga set sahaja tak termasuk games dan memory baru rm860 je,bln depan aku beli kad games pulak tak sabar nak main,heheh penang murah untuk versy wifi sahaja,boleh kurang kan lagi,

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Khamis, November 08, 2012 10:51:00 PTG delete

Saye asal penang saye beli psvita baru harga rm 860 kat pasaraya pulau pinang untuk wifi je harga boleh kurang lagi beli je set psv sahaje,kad games dan memory boleh beli kemudiyan

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, November 10, 2012 1:20:00 PTG delete

beli kAT penang area mane???

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, November 10, 2012 2:37:00 PTG delete

Salam.. Saya peminat psv.. Versi wifi+3g ada tak di jual di low yat? Harga dalam lingkungan berapa erk?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, November 24, 2012 5:11:00 PTG delete

Nk tanya sikit ? Bila Sony Malaysia akan jual PS VITA 3G! Kalau jual brapa harga? Kalau 3G boleh pakai topup punya?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Sabtu, November 24, 2012 5:14:00 PTG delete

Nk tanya sikit ? Bila Sony Malaysia akan jual PS VITA 3G! Kalau jual brapa harga? Kalau 3G boleh pakai topup punya?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Ahad, Disember 16, 2012 4:20:00 PG delete

haha.. jom bervita... wakakka..

Reply
avatar
Selasa, Januari 22, 2013 4:22:00 PTG delete

saya minat nk beli psvita ini..
tapi untuk ketahui original punya camne ye..
selalu made in china je..
knp tiada made in japan.
sy xckup ilmu jadi saya bertanya..:)

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Januari 25, 2013 5:57:00 PTG delete

saya tengok dekat laman web mudah.my,semuanya mahal,ada rm700,800,900.1000 dan 2000 lebih jadi saya mahu yang murah dengan original,dekat mana ye saya boleh cari,ada jual dekat kl tak,saya mahu sangat?

Reply
avatar
ashraf syahmil
AUTHOR
Jumaat, Januari 25, 2013 7:11:00 PTG delete

kalau swap boleh tak kalau boleh nak swap dengan blakberry
terima kasih

Reply
avatar
ashraf syahmil
AUTHOR
Jumaat, Januari 25, 2013 7:18:00 PTG delete

kalau boleh e-mail je,nama e-mail ashrfa_syahmil@yahoo.com,e-mail je kalau boleh.

Reply
avatar
ashraf syahmil
AUTHOR
Sabtu, Januari 26, 2013 2:57:00 PTG delete

silap e-meil,yang sebenar syahmil_ashraf@yahoo.com

Reply
avatar
Irwan Shah
AUTHOR
Isnin, Februari 04, 2013 2:32:00 PG delete

kt tesco mergong ada hrga 999 full set ori yg ada wifi

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, Februari 15, 2013 8:04:00 PG delete

Penat bace satu2..haha..overall psv mmg best..but harge dia pun best jgk la..aritu aq men beli je..xtau hk set ke jp set..but hrge around 1200 value pack. Nk tnye ni je..berbaloi beli slot card game atau download game?yg mane lebih baik?

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Jumaat, April 19, 2013 12:33:00 PG delete

sya dduk mnjung perak..ak mmg ingin beli psp vita bjet2 ak la lam 1000,ok x??lau ader sper2 kat sni dduk perak ker..yng tau hrga psp vita yng ori tau fullsett.. tpy yng murah lah..bg tau kat ak ok??

Reply
avatar
Mohamad Alief
AUTHOR
Jumaat, Mei 10, 2013 2:39:00 PTG delete

PSP VITA FOR SALE WIFI 3G RM950 KELANTAN.

Salam saya ada satu Psp vita wifi 3g,complete set under warranty..beli bulan 4..saya di area kelantan cod di alu2kan kalau mahu beli.jika berminat boleh hubunggi saya Asief 01129292992.

Reply
avatar