10 laman sesawang yang selalu disekat di dunia

OpenDNS merupakan satu daripada perkhidmatan DNS yang popular di Internet. Ia selalu digunakan oleh ibu bapa dan organisasi untuk menyekat laman sesawang yang mereka berpendapat bahawa tidak diperlukan oleh kanak-kanak atau boleh mengganggu produktiviti di tempat kerja.

 

Berikut merupakan 10 laman sesawang yang sering disenarai hitam:

10 laman sesawang yang selalu disekat di dunia

  1. Facebook.com – 14.2%
  2. MySpace.com – 9.9%
  3. YouTube.com – 8.1%
  4. Doubleclick.net – 6.4%
  5. Twitter.com – 2.3%
  6. Ad.yieldmanager.com – 1.9%
  7. Redtube.com – 1.4%
  8. Limewire.com – 1.3%
  9. Pornhub.com – 1.2%
  10. Playboy.com – 1.2%

Untuk laporan sepenuhnya, bolehlah muat turun daripada OpenDNS.com

Previous
Next Post »

4 Komentar

Write Komentar
Sabtu, Julai 23, 2011 10:19:00 PTG delete

Facebook dan twitter memang disekat oleh opis aku. Yg lelain tu aku tak pasti sbb tak pernah nak buka di opis.
Opis aku guna program 'blue coat' utk sekat facebook dan twitter tu. Kalau ada cara nak bypass bluecoat tu, syer2 la kat sini. Ada gak aku terbaca kat blog sblum ni cara nak bypass dgn cara pegi sesuatu website, tapi rupa2nya website tu pun kena 'blue coat'. Kalau ada cara tanpa perlu gi sesuatu website (cth ; ubah setting ke) kan bagus..... (Ada ke?)

Reply
avatar
Ahad, Julai 24, 2011 11:05:00 PTG delete

Cuba HideMyAss, DNS Google, Open DNS, UltraSurf.

Reply
avatar
Tanpa Nama
AUTHOR
Selasa, September 06, 2011 4:47:00 PTG delete

mcm mne nk gne dns google tu?

Reply
avatar
Selasa, September 06, 2011 5:57:00 PTG delete

Rujuk artikel lama: http://www.teknomasi.com/2010/06/2-cara-tangani-laman-sesawang-yang.html

Reply
avatar